Acum este cel mai bun moment

Încă din copilărie am fost obișnuit să îmi fac planuri: Banii făcuți la colindat, alocația pe trei luni și o scurtă vizită la bunici, îmi vor asigura un buget suficient pentru a-mi cumpăra bicicleta la care tot visez.

Nu vreau să fac vreo introducere la a critica situația aceea de euforie temporară pe care o simțim în timpul unei sesiuni de shopping. Consider că deja cunoști dezavantajele unei astfel de strategii — dezavantaje pe care încerci pe cât posibil să le eviți, nu-i așa? 🙂

În ziua de azi ne facem planuri pentru aproape orice: familie, carieră, hobby-uri. Acesta este un lucru foarte bun. Dar ce facem cu fericirea? Personal, nu consider o idee bună să o includem tot aici. Chiar nu contează în acest context cum se traduce termenul fericire. Pentru unii, fericirea se traduce în bani, pentru alții în experiențe de neuitat sau chiar în obiecte efemere. Repet: nu are importanță momentan această definiție. Ce vreau să subliniez este că întâlnesc oameni care încă spun:

Abia aștept să ies la pensie ca să mă pot bucura de viață.

După ce îmi termin de construit casa voi fi în sfârșit fericit.

La finish-ul acestui maraton voi fi mândru de mine.

Abia aștept să vină concediul ca să mă pot odihni.

După ce se așază copii mei la casele lor, voi fi liniștit.

Momentul cel mai potrivit ca să fii fericit, împlinit și mai ales recunoscător pentru ceea ce ai, este acum. Nicidecum nu e după ce ajungi în vârful muntelui sau după ce termini școala sau după ce ieși la pensie. Cel mai potrivit moment nu e nici după ce realizezi nu știu ce obiectiv care la final îți va da un sentiment de fericire ce dăinuie precum căldura dată de un singur chibrit.

În mod evident timpul cel mai bun ca să fii bucuros nu este nici măcar ziua de dinaintea concediului. Nu este nici măcar ziua de Vineri, când ești entuziasmat că urmează două zile în care nu mergi la serviciu. Momentul cel mai potrivit este ACUM. Cel mai potrivit moment să fii recunoscător e atât în timp ce realizezi ceva, cât și după ce ai terminat acel ceva; dar mai ales în timp ce.

Fericirea o găsești și în timpul călătoriei, nu doar la destinație

Cât de plăcut e să mergi la serviciu știind că ai colegi (chiar dacă nu-s toți) pe care îi asculți cu plăcere la o cafea și care te întreabă la rândul lor ce ai făcut interesant în weekend! De asemenea, cât de plăcut e ca pe tot parcursul unui maraton, să culegi energia emanată de către oamenii din jur! Cât de emoționant e să urmărești și să încurajezi progresul copiilor tăi de-a lungul vieții și nu doar la final când termină o facultate sau când reușesc să își cumpere un nenorocit de apartament cu un credit pe 30 de ani!

Sunt atât de multe lucruri pentru care merită să fii fericit… Sunt atât de multe oportunități când poți fii împlinit…

Începe prin a fi recunoscător pentru faptul că ai oportunitatea de a fi recunoscător!

Începe să faci asta ACUM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *