Cum să îți simplifici viața

Ești o persoană ordonată, preocupată mai mereu de subiectul Dezvoltare Personală. Ești super atent(ă) când vine vorba despre managementul propriului timp. Folosești aplicațiile potrivite pentru a gestiona ședințele, orele de fitness, cursurile de chitară, meditațiile de engleză și cursurile de înot ale odraslei. Realizezi cu mândrie că te descurci. Consideri că ai control cât de cât asupra tuturor activităților. Cu toate acestea ai totuși o întrebare care te macină: De ce oare sunt tot stresat(ă)?

Nu spun că nu e fezabil să vizitezi 10 puncte turistice în aceeași zi. Sau că nu poți să crești un copil în timp ce conduci o companie și mai faci și treburile gospodărești zilnic. De asemenea nu spun că nu poți să fi o persoană matinală în timp ce onorezi cu prezența toate invitațiile la bere în oraș cu prietenii. Însă, spun doar că toate aceste comprimări și hack-uri vor contribui într-un final la văditul rezultat: EXTENUARE.

Odihnă odihnă și iarăși odihnă

Unii spun că somnul trebuie să fie minim 8h. Alții spun că trebuie să fie între 6 și 8 ore. Nici mai mult nici mai puțin. Personal, când știu că urmează o zi mai aglomerată ca de obicei (multe ședințe, vizite, delegații, musafiri, antrenamente mai lungi, etc) mă pun la somn mai repede. Pare destul de simplu. Însă nu e. Știu, e foarte tentant să nu te oprești la un singur episod din serialul potrivit. Însă după cum spuneam mai sus: e doar o chestiune de timp până când surmenajul te va ajunge din urmă.

Așadar, dacă vrei să funcționezi la parametrii mult-doriți, respectă-te și alocă timp suficient pentru odihnă. Episoadele de pe Netflix le vei putea viziona și în ziua următoare. La fel cum vei putea savura și a doua sau a treia bere cu prietenii tăi, dar cu o altă ocazie…

Limitează știrile media

Nu cred că mai e un secret faptul că 99% dintre sursele de știri promovează în mod special următoarele topicuri: dezastre naturale, povești negative, cataclisme, politică sau bârfe de pe întreg mapamondul. Sunt nșpe mii de studii psihologice care au demonstrat că expunerea la astfel de informații negative ne transformă în persoane anxioase și depresive. Ca atare, elimină (cel puțin parțial) aceste surse de știri toxice.

Chiar nu te ajută cu nimic să știi cine a pierdut alegerile în Burkina Faso sau unde și-a petrecut concediul vedeta X sau ce bețiv și-a omorât în bătaie soția pentru că nu i-a dat bani sau cu ce își ocupă timpul liber familia regală.

Formează-ți propriul dialect de ținte

Dacă până acum te interesa să faci avere, cum îți sună să ajungi la a avea o SIGURANȚĂ FINANCIARĂ?

Alege cuvintele potrivite când îți stabilești obiectivele:

  • Alege ÎMPLINIRE și STABILITATE în loc de succes
  • Alege ÎNCREDERE în loc de popularitate și/sau faimă
  • Alege PRIETENIE și LOIALITATE în loc de admirație

Alege un cărbune în loc de un chibrit.

De ce aș avea nevoie de zeci de prieteni care să îmi admire reușitele dându-mi cadou câteva momente de dopamină? Aș avea mai mult de câștigat dintr-o relație de prietenie unde loialitatea cântărește mai mult decât o admirație efemeră a unor (totuși) necunoscuți.

Și dacă tot am vorbit despre simplitate, dl Nietzsche a reușit să comprime în două fraze simple ce am scris eu mai sus:

Astăzi ca întotdeauna, oamenii se împart în 2 categorii: SCLAVI și OAMENI LIBERI. Cine nu are 2/3 din timpul zilei pentru el/ea, este un sclav, indiferent că e: un școlar sau un om de afaceri.

Friedrich Nietzsche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *