Despre

Salut!

Eu sunt Bogdan. Unii prieteni îmi mai spun și Moldo; …probabil de la Moldovan. 🙂

Locuiesc din 2008 în mirificul oraș Cluj-Napoca. Tot aici am absolvit Facultatea de Telecomunicații din cadrul UTCN și încă de atunci lucrez cu pasiune în domeniul IT. Dacă ești curios cu ce mai exact mă ocup, aici e profilul meu public de LinkedIN.

Câteva cuvinte despre mine

Spre norocul meu, mi-am petrecut copilăria într-o comună din județul Mureș, Zau de Câmpie și nu am avut atâtea lucruri care să îmi răpească timpul: internet, iPhone, șamd. Nu exist pe Facebook, Instagram, Twitter sau pe orice altă platformă de socializare. Dar nici nu îi judec pe cei care își investesc timpul acolo. Ca să exclud o eventuală etichetă de ipocrizie, există totuși o pagină de FB și una de INSTA de care se ocupă altcineva.

Îmi place mult să citesc despre topicuri precum: Dezvoltare Personală, Productivitate, Nutriție și tot ce ține despre un stil de viață mai sănătos. Aparent nu m-am mulțumit doar cu cititul și ca atare am decis să deschid și acest blog. Totodată sunt foarte pasionat de sport. Îmi plac alergările pe trail și mai ales ascensiunile cât mai abrupte cu bicicleta. Vara, obișnuiesc să fac drumeții la munte cu prietenii și iarna să merg la ski. Deși în ultimii ani, competițiile sportive pentru amatori au devenit adevărate afaceri profitabile, aleg să particip din când în când: atât ca pacermaker cât și ca participant normal. Astfel, am ocazia să cunosc oameni interesanți; oameni pe care merită să îi asculți.

De-a lungul mai multor ani, am participat la multe concursuri de anduranță: Maraton Piatra Craiului, Ultrabug, 2×2 Race, Transfier 70.3, și multe-multe altele. Las totuși câteva PB-uri în caz că are vreo relevanță pentru cineva (eventual pentru cei care se întreabă ce anume mă recomandă să îmi dau cu opinia despre acest sport 🙂 ):

 • 5km —> 16min 43sec (LINK)
 • 10km —> 35min 58sec (LINK)
 • 21km —> 1h 18min 57sec (LINK)

Nu mă consider un avid în căutare permanentă de noi obiective sportive. Cu toate acestea, câteodată, îmi analizez progresele. Dar încerc pe cât posibil să nu fac o obsesie din asta. Obișnuiesc să alerg de multe ori fără ceas, astfel încât să mă bucur cât mai mult de alergare fără a mă interesa cu ce pace alerg sau ce vertical oscillation rate am.

Scopul meu principal în ceea ce privește sportul va rămâne mereu același: menținerea unei sănătăți puternice și practicarea acestuia cu cât mai mult entuziasm. Să faci sport pentru a demonstra cuiva că poți sau pentru vreun alt țel nesustenabil, nu consider că este o idee tocmai isteață, pe termen lung.

Câteva poze…

Care este scopul acestui blog?

Cred că motivul pentru care am luat decizia de a pune pe picioare acest blog, reprezintă o combinație între două dorințe: una de a progresa și alta de a dărui lucruri folositoare, aplicabile în viața de zi cu zi. În plus, am ambiția de a aduna aici o comunitate, de calitate, unde să ne inspirăm reciproc, pentru a face lucruri pozitive.

Pe lângă sport și citit, îmi face plăcere să cunosc (sunt un foarte bun ascultător!) oameni care:

 1. Nu se consideră perfecți.
 2. Își doresc cu adevărat să evolueze.
 3. Sunt dispuși să depună extra-eforturi pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele amânate multă vreme.
 4. Acceptă și alte păreri, altele decât ale lor.
 5. Știu să asculte, fără să judece.

Topicurile despre care nu am habar, sau pe care nu le-am experimentat, nu vor fi o prioritate pe acest spațiu virtual. La fel cum nici frecvența postărilor, doar de dragul a mai multor accesări, nu va reprezenta un obiectiv. În ceea ce mă privește, voi fi mereu deschis la a-mi recunoaște eventualele erori și totodată, la a vă accepta opiniile diferite, indiferent de subiect. Cred cu tărie că acceptând o părere diferită, mai bună decât a mea, bazată pe argumente solide, nu mă face niciodată un om mediocru.

O realizare literară

Timp de aproape un an, primele 30-60 de minute ale aproape fiecărei dimineți, mi le-am petrecut scriind o carte, intitulată RUTINALISME / ROUTINALITIES. Dacă e bună, proastă, interesantă, motivațională, amuzantă și/sau subiectivă, vă las pe voi să decideți.

Cover Rutinalisme

Cartea (în Limba Română 🇷🇴) se poate cumpăra:

 • direct de la Editura Libris
 • de la eMAG
 • eBook (format electronic):
  • pentru posesorii de e-book readers, o puteți achiziționa de aici (în format .pdf .epub .mobi)

Pentru varianta în Limba Engleză 🇬🇧:

Aștept cu mare drag să îmi spuneți părerea voastră despre carte pe Goodreads!