Tu ce aplicații ai în telefon?

La prima vedere pare o întrebare destul de banală. Însă acest lucru poate spune multe despre tine. Mai exact, ce fel de persoană ești: ordonată, haotică, productivă sau chiar pierde-vară. Vei gândi probabil că e un criteriu superficial. Însă eu spun că ne oferă informaţii destul de precise. Hai să vedem dacă într-adevăr aşa e.

Un exemplu

Să presupunem că eşti pe stadion la un meci de fotbal de Liga 1 <COMPANIE_DE_ALCOOL_SAU_PARIURI>. E pauza dintre reprize. Cei cu care ai venit la meci s-au dus să mai cumpere niște pungi cu seminţe de floarea soarelui şi licoare carbogazoasă, neagră la culoare. Telefonul îţi este descărcat. Pe teren vezi doar rezervele cu părul frumos tapat, arătându-şi talentele şi uitându-se flegmatic spre tribunele pline de bigoţi. În mod evident, te plictiseşti. Realizezi că cel mai captivant lucru din contextul respectiv devine ecranul telefonului celui aflat pe locul din faţă.

Acesta arată cam aşa:
 • Facebook: cine a citit cartea RUTINALISME sau articole pe acest blog, va intui ușor opinia mea. O persoană cu Facebook este fie o persoană publică, fie un individ obișnuit, dispus să își irosească timpul din viață.
 • Fashion Days: probabil ai căzut în mrejele dependenței de shopping. Și în mod cert, ești curajos cu privire la coinciderea mărimilor la haine.
 • FlashScores: ești cel puțin un microbist care nu se odihnește bine noaptea dacă echipa favorită pierde vreun meci.
 • Layout, Photo Editor: aceste tipuri de aplicații merg în tandem cu orice aplicație de tip platformă pentru narcisiști. Sunt un fel de next level ale dependenței de social-media.
 • LinkedIn: fie lucrezi ca HR, fie îți cauți activ sau pasiv alt job.
 • Netflix: ești genul de persoană care preferă mai bine un serial ispititor decât să iasă la o plimbare prin natură. Sau care preferă să adoarmă în stil blue-light la un episod decât cu o carte pe piept sau sorbindu-și din priviri partenerul cum adoarme.
 • Pinterest: ești plictisit(ă) zdravăn pe viață.
Mai sunt doar câteva. Răbdare…
 • Reddit, 9GAG: vrei să ieși din plictiseală dar și să mai râzi puțin. Aici te poți încadra lejer la cei care folosesc ironii pe post de apanaj al invidiei. Dacă mai și postezi pe 9GAG ești în mod cert un professional troll.
 • Skype: cine naiba mai folosește Skype în 2019? Am zis Skype. Nu Skype for Business.
 • Snapchat, Instagram, Blablagram, Cacagram: utilizatorii de Snapchat nu cred că au trecut bariera IQ-ului format din 3 cifre. Cât despre Instagram, mi-am exprimat deja părerea în acest articol.
 • Superbet, Casa Pariurilor: ești un microbist care speră că într-o bună zi va prinde o cotă astronomică pe un meci din Tadjikistan astfel încât să nu mai lucreze toată viața.
 • Telegram: probabil te-ai scârbit de WhatsApp și vrei puțină liniște. Ori ai conversații beyond WhatsApp; sau behind Tinder.
 • Tinder: fie ești solo, sau cauți ceva pe lângă. Dar bineînțeles că te prefaci că nu ai auzit de această aplicație.
 • WhatsApp: vrei să fii cel puțin în rândul de bază al comunicării moderne.
 • YouTube: ori ești un fan vblogers, ori ești prea zgârcit pentru Spotify sau Apple Music. Ori nu îți place să ți se deschidă video-urile în browser când mai primești câte un link viral.

Şi ca să îţi răspund la prezumtiva întrebare, cam aşa arată ecranul telefonului meu:

Mda. Dubios de puține. #minimalism 🙂 După cum vezi, în folderul Others sunt și alte aplicații pe care nu le pot șterge sau pe care le folosesc din an în Paște.

Concluzie

Nicidecum nu spun că e bine cum fac eu şi că e rău altfel. Spun doar că tot ceea ce eu am instalat în telefon, îmi face într-adevăr viaţa mai uşoară. Cel puțin așa percep eu aplicațiile. Aceeași părere o am și despre telefonul meu, vechi de vreo 5 ani, care încă e capabil să le suporte cu brio.

Cu alte cuvinte, eu sunt cel care se foloseşte de aceste instrumente. Nicidecum vice-versa. Deşi au şi acestea un câştig infim şi meritat de pe urma mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *